Abundan d.o.o.

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak - Petak: od 7:00 do 19:00, Subota: od 7:00 do 14:00
Telefon: +385 44 692 111, Fax: +385 44 692 116

Abundan d.o.o.
 
Greška
  • Greška u učitavanju tekuće vijesti.
Naslovnica O nama
O nama Ispis

agrocentar ABUNDAN – maloprodaja i veleprodaja poljoprivrednog repromaterijala

U Velikoj Ludini, srcu Moslavine, u tradicionalnom voćarskom kraju, na temeljima nekadašnje prodavaone stočne hrane, osnovana je 1998. godine tvrtka Abundan d.o.o. kao mala obiteljska trgovina. Od samog početka rada, naglasak je bio na servisu obližnjih voćara, vinogradara te ostalih poljoprivrednih proizvođača. Jedini zaposlenici prvih godinu dana bili su vlasnici tvrtke Ana i Zorislav Kiš. Kvalitetnim popunjavanjem praznog prostora u distribuciji poljoprivrednog repromaterijala otvorile su se mogućnosti progresivnog rasta te je to i ostvareno, pa tako danas u sklopu tvrtke Abundan d.o.o. (i sestrinskih tvrtki Fructus d.o.o. i AZK plus d.o.o.) ima 20 stalno zaposlenih djelatnika koji obavljaju distribuciju poljoprivrednog repromaterijala po cijeloj Hrvatskoj. U tome nam pomaže i zavidni vozni park (kamion sa rashladnim tovarnim prostorom, tri kombi vozila i tri manja gospodarska vozila) koji nam omogućuje da urgentno dostavljamo potreban repromaterijal. U svakom smo trenutku u mogućnosti snabdjeti proizvođače sa raznim robama, a najviše sredstvima za zaštitu bilja, za potrebe i više od 1000 hektara.


Za potrebe čuvanja tolikog lagera potrebno nam je i ogromno skladište. Sama zgrada agrocentra Abundan sastoji se od 300 m2 maloprodajnog prostora, 250 m2 uredskog prostora te 800 m2 regalnog skladišta sa više od 300 paletnih mjesta.  Ponosni smo i na dugogodišnju suradnju sa mnogim značajnijim tvrtkama iz svih segmenata agrobiznisa, pa tako ističemo one sa tvrtkama: Syngenta, Bayer, AgroChem Maks, BASF, Chromos Agro, Pioneer, Pa-vin, Zeleni hit, Fragaria, Agrosad, AlzChem, FiloCal, Schoeller Allibert, RWA, Belje… Sigurni smo da ćete od nabrojenih dobiti same pohvale o našoj lojalnosti i preciznosti u poslu. Izuzetno kvalitetan odnos sa svim renomiranim kućama u Hrvatskoj rezultira našom gotovo savršenom opskrbljenošću repromaterijalima. Iskreno se nadamo da to mogu potvrditi svi naši kupci i kooperanti.


Bitan segment naše uspješnosti je i visoka stručna razina. Osim što unutar tvrtke djeluje pet agronoma i 2 poljoprivredna tehničara - fitofarmaceuta, moramo istaći i suradnju sa renomiranim stručnjacima u voćarstvu diljem zemlje i šire.


FRUCTUS – poljoprivredna proizvodnja – voćarstvo i rasadničarstvo

Fructus d.o.o. osnovan je 2002. godine na temeljima voćnjaka inženjera Vladimira Kiša (koji se posvećuje vinogradima) te se proizvodnja proteže na 60-ak ha, od kojih većinu zauzima voćarstvo (45 ha, pretežito jabuka), a ostatak vinova loza (10 ha) i ratarstvo (5 ha).


Svi su voćnjaci moderne konstrukcije, sa armaturom, protugradnim mrežama, navodnjavanjem i sadnicama vrlo atraktivnih i aktualnih sorata jabuke.
Osim sa 4 specijalna voćarska i 4 pomoćna traktora i osnovnim pomoćnim strojevima u voćnjaku poput atomizera, malčera, rotobrana i sl. proizvodnju i berbu smo doveli još jednu stepenicu više, pa baratamo i herbikom, kombinirkom, vučenim mini-prikolicama za berbu, samokretnom platformom itd.


Od početka se krenulo raditi na visokoj stručnoj razini te rezultati nisu mogli izostati. Uz to se pokazala potreba za dodatnim prihodima a i mogućnost većeg angažmana te je ustrojena i rasadničarska proizvodnja. Tako svake godine proizvedemo preko 50 000 sadnica jabuka na podlozi M9, te manji broj sadnica jabuka na podlozi MM106.
Apsorbiranjem novih tehničkih saznanja nastojat ćemo i dalje napredovati u svim segmentima proizvodnje.


A.Z.K. plus – knjigovodstvene i laboratorijske usluge

Posljednjih nekoliko godina primijetili smo potrebu kod naših partnera za uslugama biroa te je 2006. godine osnovana tvrtka A.Z.K. plus d.o.o. Kao najvažnije istakli bismo knjigovodstveni servis isključivo za poljoprivredna poduzeća i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Ističemo „isključivo“ jer se to odnosi na našu predanost ne samo knjigovodstvu, već i specijalnoj problematici (poticaji, kapitalne investicije, izvještaji o površinama i nasadima i sl.). Drugi je segment zastupništvo osiguravajuće kuće Allianz što omogućava da se na jednom mjestu osigura vozni i strojni park te usjevi i nasadi, po najpovoljnijim uvjetima.


Tijekom 2007. godine sa radom je započeo i laboratorij koji vrlo brzo, stručno i točno obavlja mnoge enološke, pedološke i fitopatološke analize.


hladnjača ABUNDAN – rashladno-distributivni centar

Tijekom posljednjih godina, potaknuti raznim faktorima, što nezadovoljstvom prijašnjim partnerima, što načinom čuvanja i plasmana vlastitih proizvoda, počeli smo razmišljati o gradnji vlastite hladnjače. Velika Ludina, a i cijela Moslavina, u čijem se središtu ona nalazi, je značajan jabučarski kraj te ima još potencijala rasti u tom smjeru. Također, rashladnih komora manjka u cijeloj Hrvatskoj. Namjeravamo se i dalje razvijati u smjeru jabuke i ostalih voćnih vrsta koje se sve više uzgajaju u našem kraju te drugih finalnih proizvoda koje od istih možemo proizvesti. Tako smo došli do zaključka da ćemo izgraditi vlastiti rashladno-distributivni centar u Velikoj Ludini. Što smo i učinili, i to 2012. godine. Hladnjača ima 10 ULO komora koje su ukupnog kapaciteta 2200 tona te je, sa svim svojim uređajima i tehnologijama, najmodernija u regiji. Kroz hladnjaču tijekom godine, osim 2500 do 3000 tona jabuke prođe i nekoliko stotina tona šljive, kruške, trešnje i jagode.


U slijedećih se nekoliko godina također očekuje i proširenje hladnjače u smislu novih rashladnih komora, dodatnog prostora za pakiranje i manipulaciju te dodatnih box paleta.
Prije i nakon otvaranja same hladnjače, u novu je sortirnu mašinu koja je kapaciteta 8000 kg/sat, 2 rashladna kamiona, pakirne mašine, 5 elektro-viljuškara, paletare i sve ostale pomoćne strojeve i programe za rad uloženo mnogo truda, rada, vremena, i naravno, novca. Zbog te iznimno velike podrške u radu, proširenje kapaciteta na dvostruke od sadašnjih neće nam predstavljati opterećenje.
Kao predstavnika našeg rada u rashladničarstvu i distribuciji voća, unutar tvrtke Abundan d.o.o. osmislili smo i registrirali brand Fructus Moslavina čije simbole i logotip možete vidjeti u svim oblicima ambalaže u koju pakiramo naše proizvode, pa čak i na našim vozilima.
Svoje proizvode distribuiramo u mnoge trgovačke lance u Europi, na mnoge tržnice diljem zemlje te putem mnogih drugih kanala.

 

Kako do Abundana

Upišite naziv grada iz kojeg dolazite.

Adresa:
Grad:
Država:


Preuzete vijesti